Logo Smiley
Coaching Noordwijk
Voel je goed & Geniet van het leven!

Wat is NLP?

Jaren '70

NeurolinguÔstisch Programmeren (NLP) is in de jaren '70 onstaan door de grondleggers John Grinder en Richard Bandler. Joost van der Leij heeft zijn NLP certificaten bij Richard Bandler zelf in Amerika behaald en traint in Nederland coaches volgens de traditionele basisbeginselen.

Een van de uitgangspunten van NLP is dat hoe jij de wereld ziet (jouw wereldmodel) gebaseerd is op al je ervaringen. Maak je iets nieuws mee, dan wordt je wereldmodel weer aangepast zodat het weer klopt volgens jouw ervaringen.
Met dit uitgangspunt is het dus belangrijker om te kijken hoe iemand de wereld ervaart dan wat de wetenschappelijke werkelijkheid in de wereld is. Iemand met een spinnen-fobie bijvoorbeeld, weet best dat een spin in werkelijkheid niet gevaarlijk is, maar ervaart een spin wel als heel eng. Ook de wijsheid of het glas half-vol of half-leeg is, is maar een kwestie van persoonlijke ervaring. De wetenschappelijke werkelijkheid is in beide gevallen gelijk, maar iemands ervaring maakt de situatie ofwel positief ofwel negatief.

Daarnaast gaat NLP ervanuit dat achter ieder gedrag een positieve intentie schuilt. Soms is dat wat lastig te begrijpen, maar vanuit het wereldmodel van die persoon is zijn gedrag op basis van positieve intenties. In wat simpelere woorden: alles doe je op basis van je eigen motivatie die in jouw ogen de beste reden is om iets te doen. Om deze reden vind ik het belangrijk om de motivatie van mensen op te zoeken, waarom ze iets doen (denk bijvoorbeeld aan teveel snoepen). Als de uitkomst van dit gedrag niet wenselijk is (bijvoorbeeld te dik worden) is het belangrijk om de motivatie achter dit gedrag in kaart te brengen (bijvoorbeeld jezelf willen belonen) om vervolgens een acceptabeler gedrag te vertonen (bijvoorbeeld leuke dingen gaan doen).

Tijdens onze sessies zul je ervaren wat je met NLP allemaal kunt doen, want NLP is bovenal een werkwoord!

NLP Test

Wil je voordelig kennis maken met NLP en testen hoe goed het bij jou werkt? In samenwerking met Joost van der Leij is er nu een mogelijkheid om voor slechts 25 euro de NLP test te doen bij een gecertificeerd NLP Coach. Bovendien ontvang je de CD 'Leer je goed voelen' van Joost van der Leij twv Ä24,95! Ik zou het heel leuk vinden om deze test bij jou af te nemen en te ontdekken hoe goed NLP bij jou werkt!
Wil je iemand anders de NLP test incl. CD kado doen? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan 25 euro over op rekening nummer 111.15.13.25 tnv. Coaching Noordwijk en vermeld bij de omschrijving 'kadobon NLP test' en ik stuur de kadobon naar je op. Je kunt me uiteraard altijd een berichtje sturen voor een ander afleveradres of andere opmerkingen of vragen.

Naam:


E-mailadres:


Bericht:
Contactgegevens:

E. de Grootstraat 8
2202 RD Noordwijk

Tel: 06-53347817

BTW: NL183646964B01
Kvk: 55134297
info@coachingnoordwijk.nl

© www.CoachingNoordwijk.nl